Gjermani: Filloi greva treditore e drejtuesve të trenave

Në Gjermani po mbahet aktualisht greva treditore e drejtuesve të trenave. Ajo filloi mbremë dhe do të vazhdojë deri të premtën, më 12.01.2024 në orën 18h.

Greva ishte e paralajmëruar dhe filloi pas dështimit të negociatave për pagat dhe orët e punës me operatorin publik Deutsche Bahn (Deutsche Bahn – DB) dhe sindikatat GDL.

Cani Travel

DB Group nuk e përdori pushimin e Krishtlindjeve për të parandaluar veprimet kolektive duke paraqitur një ofertë të negociueshme”, tha sindikata, e cila ka qenë në konflikt me DB për disa muaj, dhe ka organizuar disa greva në 2023.

Kjo është ndalesa më e gjatë e punës e iniciuar nga sindikata deri më tani në negociatat për konfliktin që po zhvillon me menaxhmentin e operatorit hekurudhor. Punonjësit e hekurudhave gjermane kanë hyrë në grevë veçanërisht në nëntor dhe dhjetor.