Rritet numri i pasagjerëve dhe fluturimeve në Aeroportin e Prishtinës

Numri i pasagjerëve që kanë kaluar përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës në Kosovë është rritur në 1,839,112 në gjysmën e parë të vitit 2024, nga 1,526,786 në periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, njoftoi operatori i aeroportit, Limak Kosovo International Airport (LKIA).

Numri i fluturimeve në aeroport arriti në 11,948 në periudhën janar-qershor, ka një rritje prej 14% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, njoftoi Aeroporti në një postim në rrjetet sociale javën e kaluar.

Cani Travel

Kjo rritje vjen në vitin kur Kosovës i janë liberalizuar vizat për zonën shengen.

Në vitin 2023, numri i pasagjerëve që përdorën aeroportin ndërkombëtar të Prishtinës në Kosovë u rrit në 3.42 milionë, nga 2.99 milionë në vitin e mëparshëm, njoftoi Shoqata e Aviacionit Civil të Kosovës (CAA) në janar.