Bashkohen „Shkolla Shqipe“ dhe LAPSH në Zvicër

Me iniciativë të Ambasadës së Republikës së Shqipërisë në Bernë, në ambientet e Ambasadës së Kosovës në Bernë është firmosur marrëveshja për bashkim mes “Shkollës Shqipe” në Zvicër dhe Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë “Naim Frashëri” në Zvicër.

Marrëveshja e nënshkruar ditë më parë u vlerësua si hap i madh që ka në fokus ruajtjen, mbrojtjen dhe promovimin e gjuhës shqipe, duke nisur nga mësuesit dhe nxënësit shqiptarë në Konfederatën e Zvicrës, duke premtuar një të ardhme më të ndritur për brezat e rinj.

Cani Travel

“Së bashku, do të ofrojmë një platformë më të gjerë arsimore, duke integruar stafet mësimore dhe rritur numrin e nxënësve dhe cilësinë e mësimit”, thuhet në njoftim,

Marrëveshjen për bashkim e kanë firmosur dy drejtuesit e shkollave shqipe. Vaxhid Sejdiu nga “Shkolla Shqipe” dhe Liburn Mehmetaj nga LAPSH, në prani të Ambasadorit të RSH-së, Mustafa Nano, të RKS-së, Sami Ukelli, të RMV-së, Rexhep Demiri, ministres së Arsimit të RKS-së, Arbërie Nagavci, përfaqësueseve të shkollave shqipe nga kantonet, si dhe mësueseve të shkollave shqipe. Po ashtu në mbështetje të këtij bashkimi kanë firmsour dhe tre ambasadorët.