Bora vazhdon të pengojë trafikun në Gjermani

Edhe sot vazhdojnë kufizimet e udhëtimit në Gjermaninë jugore pasi reshjet e mëdha të borës gjatë fundjavës sollën kaos në pjesë të mëdha të rajonit, duke mbyllur aeroportin e Mynihut dhe stacionin kryesor të trenit dhe duke ndikuar rëndë udhëtimin rrugor.

Zyrtarët e Deutsche Bahn (Hekurudha Gjermane) kanë kërkuar nga njerëzit që të shtyjnë udhëtimin të hënën, nëse është e mundur, meqenëse nuk do të funksionojnë të gjitha rrugët në distanca të gjata.

Cani Travel

Shumica e trenave midis Mynihut, Weilheim dhe Garmischer Raum do të anulohen të hënën dhe nuk do të ketë ende shërbime midis Mynihut dhe Salzburg/Innsbruck dhe midis Mynihut dhe Lindau/Oberstdorf, njoftojnë mediat gjermane.

Aeroporti i Mynihut u rihap të dielën në mëngjes, pasi u mbyll të shtunën për shkak të motit, por qindra fluturime u anuluan. Aeroporte të tjera, si Hannover, Bremen dhe Memmingen, gjithashtu patën anulime.

Aeroporti këshilloi udhëtarët që të kontrollojnë statusin e tyre të fluturimit të hënën përpara se të udhëtojnë në aeroport.