Fermerët gjermanë protestuan para Portës së Brandenburgut

Fermerët gjermanë protestuan dje në qendër të Berlini për shkak të çmimit të lartë të derivateve dhe paralajmëruan rezistencë masive nëse qeveria nuk e tërheq vendimin e saj për ndërprerja e subvencioneve të veprimtarive që janë të dëmshme mjedisin.

Një procesion me qindra traktorë arriti deri në Portën e Brandenburgut dhe Kolonën e Fitores, simbolet historike të kryeqytetit gjerman. Mijëra fermerë nga e gjithë Gjermania protestuan kundër vendimit të fundit të qeverisë gjermane për të hequr subvencionimin e shtetit për naftën, si dhe për përjashtimet nga taksat për automjetet e fermave.

Cani Travel

Motoja e protestës ishte: “U teprua! Mjaft më!” Në tubim kishte edhe parulla, ku kërkohej largimi i qeverisë aktuale të Berlinit.

Presidenti i Shoqatës së Fermerëve, Joachim Rukwied, paralajmëroi se nëse qeveria nuk tërhiqet nga këto plane do të ndodhë një rezistencë masive.