Prishtinë: Gjermania lëshoi vizën e fundit për qytetarët e Kosovës

Ambasada gjermane në Kosovë, lëshoi sot vizën e fundit të rregullt Shengen për një qytetar të Kosovës. Në një postim në facebook, ambasada e cilësoi këtë moment historik, kurse ambasadori i Gjermanisë në Kosovë Jorn Rohde, shihet në foto duke i dorëzuar vizën shengen një qytetari të Kosovës.

“Duke festuar një moment historik! Sapo i dorëzova vizën e fundit të rregullt Shengen një shtetasi kosovar. Të emocionuar që kjo epokë po mbyllet më në fund, duke i dhënë rrugë liberalizimit të merituar të vizave në më pak se dy javë! Duke sjellë shtëpinë dhe diasporën shumë më afër së bashku”, ka shkruar Rohde.

Cani Travel

Nga një janari i vitit 2024, qytetarët e Kosovës do të mund të udhëtojnë pa viza në zonën Shengen. Kosova ishte vendi i fundit në Evropë për të cilin është aplikuar regjimi i vizave për në zonën Shengen.