Filmi „I treturi“ në festivalin ndërkombëtar në Gjenevë

Filmi „I treturi“ i regjisorit Arben Thaçi u shfaq në Festivalin ndërkombëtar të filmit oriental, i cili u mbajt gjatë javës së kaluar (12-18 qershor 2023) në Gjenevë. Ky film është prodhim i Agjensisë së filmit të Maqedonisë së Veriut, Qendrës Kinematografike të Kosovës dhe Shqipërisë.

Publiku ndërkombëtar si dhe përfaqësues nga komuniteti shqiptar shikuan me shumë interesim filmin „I treturi“. Filmi është i frymëzuar nga romani “Të treturit e projanës” të Abdylaziz Islamit,  dhe përfshin periudhën mes dy Luftërave Botërore deri në vitet e 90-ta. Fjala është për konfliktin mes ballistëve dhe partizanëve, por ai është trajtuar në një frymë më subjektive duke përfshirë kështu përjetime dhe histori të personazheve kryesore të filmit.

Cani Travel

Rolet kryesore i interpretojnë: Kejdi Ademi, Sokol Monallari, Sotiraq Bratko, Enis Murati, Afrim Mucaj, Eva Alikaj, Sheqerie Buqaj. Regjisori dhe disa nga aktorët ishin prezent në shfaqjen e filmit në Gjenevë dhe morën fjalën para publikut, i cili i priti me duartrokitje. Regjisori Arben Thaçi tha se për të është privilegj që filmi i tij është pjesë e një festivali ndërkombëtar.