Gjermani: 27 të akuzuar të lëvizjes ekstreme Reichsbürger

Prokuroria Federale e Gjermanisë ka akuzuar 27 të dyshuar të ekstremit të djathtë për planifikimin e një grushti të dhunshëm.

Të dyshuarit akuzohen për anëtarësim në lëvizjen ekstreme Reichsbürger – ose Qytetarët e Rajhut.

Cani Travel

Prokurorët kanë akuzuar këta persona për planifikim të përmbysjes së sistemit politik demokratik të Gjermanisë. Ata ngarkohen se kanë bërë përgatitje konkrete për një grusht shteti duke filluar në verën e vitit 2021.

“Anëtarët e grupit kundërshtuan me forcë institucionet shtetërore dhe rendin e lirë kushtetues demokratik”, thuhet në aktakuzë.

Sipas Zyrës për Mbrojtjen e Kushtetutës të agjencisë së brendshme të inteligjencës gjermane, lëvizja Reichsbürger ka rreth 23 mijë ndjekës.