Gjermani: Pritet rritja e çmimeve dhe inflacionit

Pas një periudhe mjaft stabile të gjendjes ekonomike, qytetarët e Gjermanisë duhet të përgatiten përsëri për një rritje të inflacionit. Pas stbilizimit të çmimeve dhe një inflacioni të qëndrueshëm nga 2.2% në muajin prill, ekonomistët presin presione më të larta të çmimeve në muajt në vijim.

Shumë kompani po planifikojnë të rrisin çmimet, për shembull në restorante ose barnatore.

Cani Travel

Edhe çmimet e energjisë mund të rriten në muajt e ardhshëm. Që nga 1 prilli, norma e rregullt e TVSH-së prej 19% është aplikuar sërish për gazin natyror dhe ngrohjen qendrore. Norma e reduktuar prej 7% është aplikuar nga tetori 2022 deri në mars 2024.