Gjermani: Rritet numri i të papunëve

Numri i të papunëve në Gjermani u rrit në korrik në 2.617 milionë. Kjo është 62.000 më shumë se në qershor dhe 147.000 më shumë se një vit më parë, njofton Agjencisë Federale e Punësimit. Norma u rrit me 0.2 pikë përqindjeje në 5.7 për qind në korrik.

Kjo rritje është përafërsisht në përputhje me rritjen e papunësisë që është e zakonshme në korrik kur fillon pushimi veror.

Cani Travel

Në korrik të këtij viti kishte 772.000 vende të lira pune në Agjencinë Federale të Punësimit, gjë që është 108.000 më pak se një vit më parë.