Prishtinë: Mbahet Forumi për Gratë, Paqen dhe Sigurinë

Sot dhe nesër në Prishtinë mbahet Forumi për Gratë, Paqen dhe Sigurinë, ku do të marrin pjesë 40 personalitete nga shtete të ndryshme të botës. Siç pritet, tema qendrore e ketij takimi do të jetë dhuna seksuale gjatë luftës.

“Në Prishtinë do të mblidhen më shumë se 40 shtete anembanë botës. Liderë, ekspertë, akademikë, gazetarë e përfaqësues te shoqërisë civile. Forumi është një platformë që i dedikohet fuqizimit të zërit të grave“, tha Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani në një konferencë për media.

Cani Travel

Ajo shtoi se gjurmët e krimeve të dhunës seksuale të kryera nga Ushtria dhe Policia Serbe vazhdojnë të rëndojnë ende jetën e qytetarëve tanë, pas gati 25 viteve të pas luftës. Osmani tha se dhimbja e Kosovës është e madhe, pasi gjatë luftës së fundit që janë dhunuara mbi 20 mijë gra nga ana forcave të regjimit gjenocidal të Serbisë.

Këtij forumi do ti drejtohet me një video-adresim të veçantë edhe Hillary Clinton, ish Sekretarja e Shtetit të SHBA-ve.