Scholz nuk sheh rrezik nga kriza financiare

Pas falimentimit të bankës amerikane Silicon Valley dhe krizës në tregjet financiare, kancelari gjerman Olaf Scholz tha se nuk ekziston rreziku nga një krize e re  financiare në Evropë, siç ishte ajo nga viti 2008. „Nuk e shoh rrezikun. Sistemi financiar nuk është më aq i brishtë si para krizës financiare“, deklaroi Scholz për „Handelsblatt“. Ai nuk pret që këto turbulenca të kenë pasoja për kursimet e gjermanëve. „Ne jetojmë tërësisht në një kohë tjetër“, tha kancelari Scholz, duke e krahasuar gjendjen e sotme me atë nga viti 2008.