Sot mbahen zgjedhjet lokale në Preshevë dhe Bujanoc

Në Preshevë dhe Bujanoc mbahen sot zgjedhjet lokale. Presheva ka rreth 43500 votues të cilët do të votojnë në 37 qendra të vendvotimit për 39 mandate. Në Bujanoc kanë të drejtë vote gjithsej 43046 votues të cilët do të votojnë në 59 vendvotime për 41 mandate.

Deputeti i i vetëm shqiptar në Parlamentin e Serbisë, Shaip Kamberi, në një postim që bwri dje tha se se institucionet shtetërore serbe janë duke ndërhyrë në zgjedhjet lokale në Preshevë dhe Bujanoc

Cani Travel

Përveç në Preshevë dhe Bujanoc, zgjedhjet lokale të dielën mbahen edhe në 87 qytete dhe komuna të tjera përfshirë edhe Beogradin.