Sulme masive kibernetike ndaj autoriteteve të sigurisë në shumë lande të Gjermanisë

Gjatë ditës së djeshme (05.04.2023), në disa lande të Gjermanisë ka pasur sulme kibernetike kundër faqeve të internetit të autoriteteve të sigurisë. Siç bëhet e ditur, fjala është për sulme kundër faqeve të policisë në Brandenburg, Berlin, Schleswig-Holstein, Saksonia e Poshtme, Saksoni-Anhalt dhe Mecklenburg-West Pomerania. Supozohet se pas këtyre sulmeve qëndrojnë hakerët pro-rus.

„Ka lajme se një grup hakerësh rus ka marrë përgjegjësinë për sulme ne fjalë “, tha një zëdhënëse e policisë së Brandenburgut. “Por kjo nuk do të thotë se është vërtet kështu.“ Edhe autoritetet e policisë në Saksoninë e Ulët supozojnë se sulmet kanë një sfond pro-rus. Mirëpo, hetimet duhet të tregojnë se kush qëndron vërtet pas këtyrë sulmeve.

Cani Travel