Dita e fundit e zgjedhjeve për Parlamentin Evropian

Ballot box on a european union flag background. 3d illustration

Sot është dita e katërt dhe e fundit e votimeve që do të zhvillohen në 21 vende të BE-së. Qytetarët votojnë  për të zgjedhur 720 anëtarë të rinj të Parlamentit Evropian.

Votimi tashmë ka përfunduar në Çeki, Irlandë, Letoni, Maltë, Holandë dhe Sllovaki dhe sot kutitë e votimit hapen për herë të parë sot në 21 vende të BE-së. Votimi vazhdon në Itali dhe Estoni për të dytën ditë radhazi. Zgjedhjet filluan të enjten (6 qershor) në Holandë, numri më i madh i qytetarëve voton sot, ndër të tjera edhe në Francë, Gjermani, Poloni dhe Spanjë.

Cani Travel

Sipas sondazheve, pritet fitorja e partive radikale të krahut të djathtë, kurse forcat pro-evropiane do të shënojnë një ulje.