Gazeta e njohur „The Economist“: Kosova vendi me rritjen më të madhe ekonomike në Ballkan

Gazeta e njohur britanike “The Economist”, shkruan për Kosovën në tekstin me titull “Kombi fillestar – si kompanitë kosovare po i sfidojnë pritjet për ta udhëhequr vendin drejt së ardhmes” dhe e përshkruan këtë vend si një prej më të suksesshmëve në Ballkan.

“The Economist” pohon se „shkruan se „pionierët kosovarë të biznesit po përdorin zgjuarsinë e tyre komerciale dhe përvojën e fituar me vështirësi për të transformuar ekonominë e atdheut të tyre.“

Cani Travel

“Pavarësisht sfidave me të cilat u përball Kosova gjatë fillimit të saj në vitin 2008, kombi ka shfaqur një ekonomi elastike dhe të lulëzuar. Me përjashtim të vitit 2020 të goditur nga pandemia, Kosova ka përjetuar rritje të pandërprerë ekonomike, duke tejkaluar shumë nga fqinjët e saj ballkanikë”, “The Economist”.

Kosovarët kanë përqafuar mundësinë për të shfaqur talentet e tyre në skenën globale, duke demonstruar një mentalitet fillestar që përqafon inovacionin dhe punën e palodhur për të kapërcyer pengesat.

“Kjo frymë inovative ka qenë veçanërisht e dukshme në qasjen kosovare ndaj fatkeqësive. Në vend që thjesht të përballen me vështirësitë, kosovarët kanë demonstruar një aftësi të çuditshme për ta kthyer atë në avantazhin e tyre. Duke shfrytëzuar frymën e tyre sipërmarrëse dhe vendosmërinë për të pasur sukses, kombi ka qenë në gjendje të krijojë një rrugë drejt një të ardhmeje më të ndritshme, e cila vlerëson kreativitetin dhe inovacionin si çelësat për të zhbllokuar potencialin e tij të plotë”, shkruan revista britanike “The Economist”.