Hiqet barrikada në Merdare – mund të kalohet pa poblem

Lajm i mirë për të gjithë mërgimtartë tani që akoma janë në rrugë drejt Kosovës: Pikëkalimi kufitar në Merdare është liruar për qarkullim. Atje mund të kalohet tani pa problem, si gjithmonë. Barrikadat e vendosura me 27 dhjetor janë menjanuar sot në mëngjes me 29 dhjetor. Serbët kanë paralajmëruar se do të hiqen edhe barrikadat nga rrugët në veri të vendit.

Largimi i barrikadave do të bëhet pas marrëveshjeve të fundit për lirimin e ish-policit të Kosovës, Dejan Pantiq si dhe premtimeve se nuk do të ketë ndjekje penale të atyre që kanë marrë pjesë në protesta dhe bllokadat e rrugëve.

Cani Travel

Qendra Kombëtare për Menaxhim Kufitar ka konfirmuar sot lajmin se qytetarët dhe bashkatdhetarët tani mund të shfrytëzojnë pa pengesa vendkalimin kufitar në Merdare dhe se gjendja është tërësisht normale.