Rënie e inflacionit në Gjermani dhe Eurozonë

Inflacioni në Eurozonë dhe në Gjermani ka shënuar një rënie të vogël gjatë muajit korrik 2023. Inflacioni në Eurozonë ka rënë në korrik të vitit 2023 në 5,3 % krahasuar me një vit më parë, ndërsa në Gjermani në korrik ka qenë 6,2 %, që është gati 1 % më shumë se në vendet e tjerë të zonës ku përdoret euro. Ky është niveli më i ulët i inflacionit në Eurozonë që nga fillimi i vitit 2022.

Sipas vlerësimeve të ekspertëve, në Gjermani gjatë vitit 2023 do të ketë një recesion prej rreth -0,3%. Ndërsa në Eurozonë gjendja do të jetë pak më e mirë, sepse atje nuk pritet ndonjë recesion. Gjendja më e mirë në tremujorin e dytë ka qenë në Francë dhe në Spanjë, por kampione e këtij tremujori ka qenë megjithatë Irlanda me një rritje ekonomike prej 3,3%. Siç mund të shihet nga këto shifra, Gjermania për momentin po kalon një fazë më të vështirë ekonomike se shumë vende të tjera në Eurozonë.

Cani Travel