Ulje e lehtë e inflacionit në Gjermani

Inflation in newspapers

Në Gjermani shënohet një ulje e lehtë e inflacionit edhe në prill, pra për të dytin muaj radhazi.

Siç raporton Enti Federal i Statistikave, norma e inflacionit në prill ishte 7.2 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit të kaluar. Në muajin mars të këtij viti, inflacioni ishte 7.4 për qind.

Cani Travel

Megjithatë, tendenca e rritjes së çmimeve mbetet edhe më tutje në nivel të lartë. Çmimet e ushqimit janë rritur 17.2 për qind dhe ky faktor ndikon më së shumti në trendin e inflacionit. Çmimi i produkteve të energjisë në prill u rrit 6.8 për qind krahasuar me 3.5 për qind në mars.